vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros

Error: No articles to display

Figyelem! Veszélyes siklóernyős tanfolyamok a kuponos, kuponvilágos, bónuszbrigádos oldalakon!

 Kedves látogató!

  Ezúton szeretnénk véleményünket megosztani Veled a magyarországon egyre jobben elterjedő "kuponos, bónuszbrigádos" siklóernyős tanfolyamokkal kapcsolatosan. Kifejteni és felhívni figyelmeteket ebben a marketingfogásban rejtőző veszélyekről, problémákról.

 

Minket is megkeresett már több, úgynevezett „kuponos” cég- szolgáltató és tájékoztatott eme "nagyszerű" lehetőségről, amely „mindenkinek jó lehetőséget kínál”, főleg a marketingcégeknek, hiszen a forgalomból általában 30% -os jutalékot kérnek.

Magyarországon a siklóernyőzés és kiemelten annak oktatásának jogi keretei szigorú szabályokhoz kötött. Az önálló repüléshez  minimum „A” vizsga szükséges, amely teljesítésének szabályait a jogszerűen működő szervezetek oktatási tematikája hatóságilag elfogadott módon rögzít. Mi, itt az MSE-ben a SIRESZ tematikája alapján oktatunk, minden ezzel kapcsolatos részletet megtalálsz weboldalukon: http://www.siresz.hu/szolgaltatasok/kepzes/kepzes.php 

   A kuponozást használó klubok „iskolák” pl. egy 3 napos kurzust követően oklevelet ajánlanak, amely pusztán formai oklevél, valós tartalom nincs és nem is lehet mögötte. Ezen oklevél nagyon sok kezdőt és laikust megtéveszt – belevágnak az éppen kedvezőnek hitt oktatásba, elfogadván a kuponos ajánlatot. 

 Álláspontunk szerint komoly és valódi oktatására szakosodott klubok nem élnek és nem is élhetnek ezzel a lehetőséggel, nem csak azért mert  a 30% os jutalék megfizetése igen kedvezőtlen feltétel, és elvonja a forrásokat magától az oktatástól hanem azért is, mert nem lehetséges a kínálat teljesítése és megtévesztő a reklámban kínált "oklevél".

Gyakorlatban 3 nap alatt semmilyen alapképzést nem lehet megvalósítani, pusztán kedvcsináló lehet, amely például nálunk MINDIG ingyenes nyílt napok keretén belül zajlik. Nyílt napunkon költségtérítés nélkül kapjátok tőlünk ugyanazt amit a kuponnal egyébként megvásárolnátok…

A legrosszabb dolog a kuponozással kapcsolatosan pedig az, hogy mivel a szervező is pontosan tudja, hogy valójában 3 napos kedvcsináló napot ad el és nem lesz képes megtanítania siklóernyőzni az érdeklőt - az oklevél pedig csak dísz. A „tanfolyam" jellege miatt csupán a földi használatra alkalmas, repülésre műszakilag alkalmatlan, olcsó felszerelések amortizációs költségével kell csak számoljon, így ez nagyszerűen megéri neki - az óvatlan jelentkezők kárára.

Az elvégzett kuponos gyakorlatokat követően - már akinek a sok fára, bokorra szállás után sem ment el még a kedve a repüléstől - beiratkozhat egy valódi, rendes tanfolyamra az „A” vizsgáért, természetesen már teljes áron. 

Ellenben itt az MSE siklóernyős oktatásán:

-        Alapos elméleti képzés: nálunk az elméleti képzés tantermi keretek között 8-9 alkalommal heti 3 órában történik, tehát folyamatosan, közel 2 hónapon keresztül zajlik (csütörtökönként este).

-        Gyakorlat: minimum 12-14 teljes napos gyakorlati nap, a Hatóság által elfogadott tematika szerint,

A mi marketingünk: a színvonalas oktatásnak, jó klubhangulatnak nem kell cégér. Mit jelent ez nálunk a gyakorlatban? Természetesen reklámozunk mi is de a tanítványaink mintegy fele közvetlenül személyes ajánlás útján jön el hozzánk.

A fentieken felül az MSE siklóernyős szakosztályt hatékony oktatási napok, színvonalas eszközpark  és nagyon jó klubhangulat jellemzi. 

Ha érdeklődsz a siklóernyőzés, mint kiváló repülési lehetőség iránt?  Vedd fel velünk a kapcsolatot, várjuk további kérdéseidet.

 


Üdvözlettel:
MSE csapat

Tanfolyamunkról részleteket itt olvashatsz!