vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros
Fi Gyu

Fi Gyu

2013. április 03., szerda 16:52

Kalocsa - Szársomlyó

2012.05.19-20

Előzmények:
Már szerdán lefoglaltam péntekre az időpontom Bálintnál és próbáltam embereket toborozni, hogy meglegyen a min 10 fő. Csütörtökön derült ki, hogy én mégse tudok menni, így Krisz csapott le leggyorsabban az időpontomra. Pénteken telefonról követtem András repülését (éljen a livetrack!), majd este láttam, hogy nagykártyák 100as háromszögeket repültek.,Kissé ideges voltam, hogy már a hét elején tudtam, hogy bika nap lesz ez a péntek, de nem tudtam elszabadulni itthonról. Este már kezdődött összeállni a nagy létszámú csapat, sőt TTom, Bence, Gezsó +én kétnapos repülést terveztünk. Szombatra, vasárnapra nem írtak bomba időt, de egyértelmű volt, hogy ha nem is óriásit, de lehet majd repülni. TTom foglalt időpontot nekem Bálintnál. De megint nekem jutott a kamikazéé időpont, a 12:00 :) ("Ne mással szúrjunk ki" ;P)

Szombat:    (Kalocsa – Veszprémvarsány 135km)

Reggel már ideges vagyok, mert a rakpartot megint szétverték és se előre, se hátra: 20perc késés, de végül leértünk még pont időben. Szegény Robi keleti országrész időjárásáról tudósított, miközben egyedül ment Egerbe ligázni... (hagytad volna az egészet, és jöttél volna inkább velünk). Start előtti pisi közben vettem észre, hogy a csehekek közül az egyik már kb.1000-en kavirnyál és elindul északnak. Ebből látszott, hogy már él az idő, így nem is bántam, hogy délre volt időpontom. Elsőnek húzott fel Bálint, leoldás után egyből megvolt az első termik, aminek 1100m!!! volt a teteje. Megpróbáltam a szembeszelet legyűrni, de esélytelennek bizonyult (1. kép).

A 2. termik végén 1300m-en befelhőzve majdnem ugyan ott voltam, mint ahonnan az első termiket elhagytam. Alacsony felhőalap ellenére elindultam ény-ra, hagytam magam hátszélben sodortatni és lesz, ami lesz. Utánam csőrölték TTomot, de sajnos nem érte már el azt a termiket, amiben én tekertem ki, sokáig küzdött pár 10 m-en, de végül beégett.

Dunaszentbenedekig (6km) meg sem csippant a varió, kezdtem temetni a napot, meg szidni a hülye fejem, hogy már megint sietek, és elindultam távra 1300m-ről, ahelyett, hogy bevártam volna 1-2 ernyőt. De szerencsére ekkor találtam egy, az erdősorról elinduló 4-es termiket (2.kép), ami 1100ig tartott, de itt már a Duna felett voltam.