vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros
 • 1
 • 2
Prev Next
MSE 100

MSE 100

02-03-2013 Hits:11937 Hírek Lacz András - avatar Lacz András

A Hármashatárhegyi Sportrepülőtér üzemeltetője hazánk legrégebbi – a magyar repülés történetében a legnagyobb múlttal rendelkező – repülőegyesülete, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) idén 100 éve, 1921-ben alakult. Működést biztosítva annak az acélos ifjúságot nevelő sportnak, mely visszaemlékezések szerint leginkább megfelelt a magyar huszáros virtusnak.  Fotó forrása: Fortepan/A R

Olvass tovább!
MSE 100

MSE 100

06-10-2018 Hits:5932 Vitorlázórepülő hírek Papp Gábor - avatar Papp Gábor

A Hármashatárhegyi Sportrepülőtér üzemeltetője hazánk legrégebbi – a magyar repülés történetében a legnagyobb múlttal rendelkező – repülőegyesülete, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) idén 100 éve, 1921-ben alakult. Működést biztosítva annak az acélos ifjúságot nevelő sportnak, mely visszaemlékezések szerint leginkább megfelelt a magyar huszáros virtusnak.  Fotó forrása: Fortepan/Fadgyas Bence

Olvass tovább!

Error: No articles to display

2023. éves közgyűlés

Közgyűlés elmarad

Tisztelt Tagság!

A 2023. április 29-ére hirdetett közgyűlés elmarad.

MSE Vezetőség

Éves közgyűlés

Családi nap

Tisztelt Látogatóink, kedves Barátaink!

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület nevében szeretnénk megköszönni, hogy nagy látogatószámmal megjelentetek a február 26-án, a Hármashatárhegyi Repülőtéren tartott családi napunkon, ahol elsősorban statikus katonai és rendőrségi légijármű bemutatók zajlottak, emellett katonai szimulátor, gyermekeknek szánt repülős programok, a Készenléti Rendőrség Kamarazenekarának előadása és az MSE által szervezett vitorlázórepülő üzemnap várta az aznap repterünkre látogatókat. Köszönjük, hogy a hideg ellenére ellátogattatok rendezvényünkre. Családi napunk célja a repülés szépségének bemutatása és a repülősport megszerettetése volt. Az elmúlt évtizedekben a vitorlázórepülő egyesületek között az MSE is több ‒ ma a közforgalmi és az állami merev- és forgószárnyú repülésben szolgáló ‒ sporttársunk számára adta meg a repülés szilárd alapjait, a jövőben is aktívan részt vállal táborok szervezésében a magyar állami repülés utánpótlás toborzásának érdekében. Hiszünk abban, hogy a rövid szünet után napjainkban újraéledő repülősport ismét alapot fog képezni a Magyar Honvédségi Légierő állományának utánpótlásához. Az MSE Vezetősége és tagjai elszántan küzdenek Egyesületünk fennmaradásáért és a hármashatárhegyi magyar repülési hagyományok megőrzéséért. Czitán Dániel, Egyesületünk elnöke beszédében részletesen taglalta a Hármashatárhegyi Repülőtér újranyitása óta eltelt rövid vezetőségi idő alatt tett lépéseket az MSE működésének stabilizálása érdekében.

Köszönetünket fejezzük ki a Honvédelmi Sportszövetségnek, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat vezetőinek és résztvevő állományának, a HM EI Zrt.-nek, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokságának, illetve Besenyei Péternek, és köszönjük a támogatást a Hungarocopter Kft.-nek.

A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT FOTÓK ÉS VIDEÓK HAMAROSAN ÉRKEZNEK.

A program:

Karácsonyi üdvözlet

Alkategóriák

 • Vitorlázórepülő hírek

  Vitorlázó szakosztály hírei.

 • Sárkányrepülő hírek
  Tandem Sárkánzrepülés

  Sárkányrepülő szakosztály hírei. Ujraindul a Tandemsárkányrepülés Magyarországon 2012 nyarán végre minde elhárult, és ujraindult a Tandem Sárkányrepülés az MSE keretein bellül. 5 pilóta sikeresen levizsgázott, és 3 csőrlőkezelő is!

 • Ultralight hírek