vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros

Alapítvány

Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítvány
1990. október 20-án alakult azzal a céllal, hogy támogassa az 1933-ban megnyitott, történelmi múlttal rendelkező Hármashatárhegyi Sportrepülőtér fennmaradását és az ott működő Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) munkáját.

Az Alapítvány közhasznú besorolással rendelkezik. Működésünket az adózók által felajánlott 1 %-okból, magánszemélyek, vállalkozók és gazdálkodó szervezetek támogatásából oldjuk meg, ezekből a bevételekből  segítjük a Hármashatárhegyen működő sportrepülő egyesület munkáját.

Alapszabályunk szerint tevékenységünk kibővül többek között természetvédelmi feladatokkal, a sportrepülők és egyesületeik érdekvédelmével.

Terveink között szerepel sportrepülőgépek beszerzése, azok oktatás-, kiképzés és versenyzés céljára történő hasznosítása a Hármashatárhegyen működő Műegyetemi Sportrepülő Egyesülettel karöltve.

Annak érdekében, hogy ne legyen nagyon egysíkú a tevékenységünk, az MSE Senior Repülő és Hagyományőrző Csoportjával együttműködve a repülés témaköréből rendszeresen tartunk ismeretterjesztő és tudományos előadásokat.

Adószám az 1% felajánlásokhoz: 18006379-1-41